Khalidiya (51) bor i Beit Hanoun, et område som ble ødelagt av bombing i mai 2021. Her forklarer hun hvordan det snudde opp-ned på livet hennes, og hva som skal til for å overleve i Gaza.

Familien min og jeg bodde i et leid hus i lang tid før vi bygde vårt eget hjem. Det tok oss flere år å bygge drømmehuset vårt: det var 140 kvadratmeter, mye plass og skjønnhet. Vi var veldig glade der. Følelsen av fred og harmoni jeg opplevde mens jeg bodde der, vil aldri bli glemt. Men den følelsen ble ødelagt på et øyeblikk, da bombene begynte å falle rundt oss.

Under bombardementet i mai 20221 så det ut til at Gaza var fullstendig i brann. Det var et hagl av missiler, et regnskyll. Bomber hvert sekund, overalt. På veien så vi bygninger ødelagt, og lik i gatene. Området vårt ble sett på som trygt. Så da vi hørte bombingen, forventet vi ikke at den skulle ramme der vi bodde. Det var ikke tid til å tenke før bomben traff inngangsdøren til huset vårt. Røyk spredte seg og området ble overtent umiddelbart. Vi mistet så mye siden den dagen da vi måtte legge alt bak oss. Vi sliter nå med å betale husleien vår på grunn av den fattigdommen vi lever i.

Under angrepene på Gaza i 2008 – 2009 endret livet mitt seg i løpet av få minutter ettersom bombene drepte mannen min, faren til barna mine. Jeg var knust, og jeg kunne ikke forstå hvorfor jeg ble etterlatt med mine 6 små barn helt alene. Mannen min elsket barna våre, han pleide å skjemme dem mye bort og var fantastisk far.

I kjølvannet av hans bortgang var det mitt ansvar å utdanne og oppdra barna mine. Gjennom Allah og andres generøsitet, som Islamic Relief, som sponset 2 av barna mine, var jeg i stand til å gjøre det.

Ett år etter bombingen ble skadene på Khalidiyas hjem reparert, og hun og barna kunne flytte hjem igjen. Men tusenvis av andre hjem i Gaza er fortsatt ubeboelige. Islamic Relief har vært på bakken, og gitt familien hjelp gjennom vårt foreldreløse sponsing programmet. Vi sponser over 7000 foreldreløse barn i Gaza, og gir familiene deres stipend for deres grunnleggende behov og skolegang. Vi forbedrer også tilgangen til førskole og utdanning av høy kvalitet og støtter skoler med vann, sanitær og hygienetiltak.

Det er tusenvis av palestinere med historier som Khalidiyas. Fred og sikkerhet må gjenopprettes i regionen, med en permanent løsning forankret i internasjonal lov og rettferdighet, for å få slutt på den israelske okkupasjonen. FNs sikkerhetsråd må iverksette tiltak for å få slutt på angrepene på sivile i det okkuperte palestinske territoriet. Det internasjonale samfunnet må påta seg sitt historiske, juridiske og politiske ansvar for å avslutte den israelske okkupasjonen av Palestina, for å gjøre det mulig for palestinere å gjenvinne sine legitime rettigheter.

Fortsett å støtte vårt viktige arbeid i Gaza, mens vi hjelper folket til å gjenoppbygge livene deres og samfunnene deres. Doner til vår Palestina Nødappell nå.

Khalidiyas historie

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR