Vinter varme prosjektet ble designet for å dele ut varme klær til fattige, underprivilegerte og sårbare mennesker. Nevnte husholdning ble valgt med tanke på deres ekstreme fattigdom. Prosjektdeltakeren har ingen fast inntekt. De bor i et falleferdig hus. Ett av barna er fysisk funksjonshemmed.

sted: Landsby: Chakirpasher Taluk, Union: Chakirpasher, Upazila/ underdistrikt: Rajarhat, distrikt: Kurigram

Hvordan gir du mat/varme/ly til deg selv og familien?
(inntektskilder)

Rahima Begums mann er den eneste forsørgeren av familien. Inntektene hans er ikke nok til å dekke familiens grunnleggende behov. Rahima Begum jobber som sesongbasert dagarbeider under innhøstingen. Men det meste av tiden tillater ikke helsetilstanden henne å gjøre det. Mannen hennes klarer heller ikke å jobbe hvilken som helst arbeid. Som sådan sliter de mye med å opprettholde familiens utgifter.

Hva er utfordringene du møter med å forsørge familien din når det gjelder vinter?

Kulden rammet folket hardt i Bangladesh, spesielt i den nordlige delen. Om vinteren forstyrrer tykk tåke hverdagen til folket, spesielt de fattige siden de ikke kan gå ut på jobb. Folket er under fattigdomsgrensen og de sliter med å kjøpe varme klær og tepper. «Vinteren er virkelig tøff. Vi har ikke nok varme klær. Jeg er så bekymret for familiemedlemmene mine. Hver vinter lider familiemedlemmene mine av forkjølelsesrelaterte sykdommer. For oss er det vanskelig å håndtere mat.

“Hvordan kunne vi kjøpe varme klær? Vi skjelver om natten og prøver å dekke oss til det vi har bare for å få litt lettelse fra kulden. Vi tilbringer hele natten med ubeskrivelige motgang” sier Rahima (47 år).

I tøffe tider, hvilken effekt har vinteren på livet ditt/din familie?

“Den tradisjonelle familien kan kjøpe en rekke varme klær for å beskytte mot den bitende kulden. For folk som oss kan ikke engang forestille seg. Vinteren bringer bare vanskeligheter for fattige mennesker som oss. Det er til og med vanskelig for oss å kjøpe mat. Å kjøpe varme klær er en ekstra belastning for oss”

Hvilken innvirkning har vintermånedene på livet ditt? Hva betyr det for deg?

Det drastiske temperaturfallet gjør at livene våre står stille. Bitende kulde lar oss ikke gå ut på jobb. Noen ganger kan vi ikke gå ut på jobb på grunn av tett tåke og iskalde. Som et resultat er det ingen mat hjemme. Jeg har hørt at rike mennesker nyter mye om vinteren, men for oss er vinteren alltid hard. Mangel på varme klær tillater oss ikke å nyte vinterens sjarm. Hver dag teller jeg ned til når denne forkjølelsen er over.

Hva er din daglige rutine om vinteren?

Den første tanken til fattige mennesker er hva som ville være deres måltid til neste dag. Hva de ville mate barna. Vi er ikke et unntak. Vi har ikke penger engang til å kjøpe mat, å kjøpe varme klær er et ekstra press for oss. Noen ganger flytter mannen min til et annet distrikt på grunn av utilgjengelig arbeid i området vårt. Men mangel på varme kluter gjør ham syk. Dette er det vanlige scenariet i samfunnet mitt.

Hva er virkningen av Islamic Relief vinter distrubsjon i samfunnet ditt?

Vi er ekstremt glade for at Islamic Relief har gitt oss varme klær for å unngå å fryse. I år vil familiemedlemmene mine være beskyttet mot kulde og forkjølelsesrelaterte sykdommer. Vi vil ikke ha noen bekymring for å kjøpe medisin. Daglig rutinearbeid vil bli gjennomført problemfritt på grunn av god helse. Mannen min vil være i stand til å gå ut for å arbeide, og barn vil fortsette å studere. I år har Islamic Relief delt ut vinterklær til samfunnet vårt. Dette vil også lindre smerter for lokalbefolkningen.

Hvordan hjalp vinter pakker deg og familien din?

Vi fikk vintersettet og det var da et pledd, to sjal til både herre og dame og en genser. Vi er veldig glade for å ha teppet. Dette vil hjelpe oss til å sove ordentlig om natten. Vi ville være i stand til å gå ut og beskytte oss mot skjelvende kulde.

 

Vi lovte å nå ut til 455 000 mennesker i 17 land, og vi trenger dermed deres hjelp til å nå dette målet. 

Doner nå 

Vipps: 698620. Velg VINTER APPELL 2023

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658