Mandag 11. april 2022

Asalamu Alaikum,

Jeg skriver dette fra Syria for å fortelle deg om livet vårt her.

Familien min har mistet to hjem, den ene etter den andre ble ødelagt av bomber. Etter at vi forlot det andre hjemmet, tilbød en sjenerøs person oss et gammelt hus å bo i en stund; den også ble nesten ødelagt av bomber. Vi har gjort vårt beste for å reparere den, men den faller sannsynligvis når som helst.

Fetterne mine er heldige – de har alle fortsatt sine fedre. Søsknene mine og jeg har mistet faren vår; vi lever med vår mor, under bombardement, fattigdom, sult og terror.

Noen ganger har mor ikke engang nok penger til å kjøpe brød til oss, så hun låner av andre, lever i gjeld til hun har nok til å betale dem tilbake.

 

“Zakat betyr at vi kan spise i dag”

 

Helt til vi begynte å motta brød fra Islamic Relief. En gang var vi for sent ute, og moren min fikk panikk og tenkte at vi kanskje ikke ville få noe idag– helt til en sjenerøs person banket på døren vår og delte brødet sitt med oss, alhamdulillah.

Livet vårt i krig er fullt av frykt, angst og redsel. Når vi hører flyene, løper vi alle til moren vår, hun klemmer oss mens vi gråter, til vi er roer oss igjen.

Når vi får brød, er vi veldig glade. Jeg takker Allah for at Han besvarte mine bønner, og be ham fortsette å sørge for oss og alle som trenger det.

 

Noora*, 11 år

*Navnet har blitt endret av hensyn til barnevernet

Når vi ser fattigdom, og har rikdom, da har vi et valg. Bruk kraften som Allah har gitt deg til å redde liv og løfte folk ut av fattigdom.

Denne ramadanen kan du hjelpe oss å nå enda flere sårbare mennesker. Dine donasjoner endrer liv og har en varig innvirkning. Doner din zakat i dag.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR