Pakistan opplever for tiden ekstremt mye nedbør, noe som resulterer i katastrofale flom over hele landet.

I følge de siste rapportene har 419 mennesker mistet livet, inkludert 77 barn, mens omtrent 500 mennesker har blitt skadet.

Over 34 000 hjem har omkommet

I de hardest rammede områdene Balochistan, Sindh, Khyber Pakhtunkhwa og Punjab har over 34 000 hjem og titusenvis av husdyr omkommet. Bare i Balochistan er over 150 000 mennesker i akutt behov for humanitær hjelp, og i alle regioner står tusenvis av sårbare mennesker overfor intern fordrivelse.

Krisen forventes å forverres etter hvert som kraftigere nedbør er på vei. Rapporter fra myndighetene har bekreftet at 977 km med vei infrastruktur og 61 broer er ødelagt, noe som utgjør en enda mer alvorlig trussel mot livet til tusenvis av mennesker.

Uten tilgang til akutt medisinsk hjelp, mat, rent vann og tilstrekkelig husly, vil de som har flyktet til høyereliggende områder ha enda større risiko.

Støtt vår nødberedskap. Donér nå.

Islamic Relief er på bakken og gir livreddende hjelp
Våre nødteam er på bakken akkurat nå, og jobber allerede i lokalsamfunn for å finne ut hvordan de best kan støtte berørte familier, som trenger mat, husly, sengetøy og hygienesett.

Planene våre inkluderer å gi kontante tilskudd til 3000 familier i 3 regioner i Balochistan, som de kan bruke når de ønsker å dekke sine mest essensielle behov. Teamene våre jobber også med lokale myndigheter for å støtte hjelpearbeidet.

Islamic Relief er også fokusert på å hjelpe lokalsamfunn med å komme seg fra katastrofen så raskt som mulig for å sikre at sårbare mennesker ikke fortsetter å lide under den skremmende virkningen av flommene.

Ettersom situasjonen forverres, trenger vi å reagere raskt for å møte de pågående og umiddelbare behovene til de som har blitt berørt.

Støtt vår nødberedskap. Donér nå.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR