02.08.2022

Kalif Ahmed Jama (57), bor i landsbyen Hera Mudul i Bari-regionen som ligger omtrent 70 km nordvest for Qardho-distriktet.  Kalif og familien hans har bodd i denne landsbyen i omtrent fire måneder da de ble fordrevet fra en annen landsby.

 Liv til mange mennesker i Bari-regionen i Puntland State har blitt påvirket av den ødeleggende tørken i Somalia og Afrikas Horn.

Kalifs familie er pastoralister, og deres daglige liv er avhengig av husdyravl. Kalif og sønnene hans er familiens forsørgere. Alle dyrene har gått tapt med den nåværende tørken i landsbyen deres, og han har sittet igjen med svært få som er på randen av å dø da de fortsetter å miste flere av dem daglig.

“Tørken tok livet til alle dyrene. Som du ser, er det mange døde sauer og geiter. Vi levde av disse husdyrene, men alt gikk tapt med tørken. Vi er nå i de første dagene av august, men vi forventer at resten av dyrene våre vil dø hvis det ikke regner. Vi går tom for mat også”, sier Kalif Ahmed Jama.”

 Tusenvis av husdyr har gått tapt på grunn av tørken, og dette har hatt stor innvirkning.  I denne landsbyen viste innbyggerne vårt team en gård for døde geiter og sauer.

 Hundrevis av mennesker har blitt fordrevet av tørken som har vart i mer enn to år, tvunget til å flytte fra hjemmene sine på jakt etter vann og mat. 

“Her i landsbyen vår er det ingen mat og vann ettersom alle vanndammene har tørket opp. Vi spiser det vi kan finne av mat og legger oss uten noe når vi ikke finner noe” sier Kalif Ahmed Jama.

  7,1 millioner mennesker i Somalia står for øyeblikket overfor matkrise, og tallene forventes å øke mot slutten av året. 

“Jeg appellerer til alle humanitære hjelpeorganisasjoner om å hjelpe og gi oss en nødrespons siden situasjonene er svært kritiske,” sier Kalif Jama.

Islamic Relief er på bakken og vurderer situasjonen for å gi nød hjelp. Så langt har vi hjulpet 167 000 mennesker over hele Afrikas Horn, men det trengs mye mer.  Vi gir folk mat og kontanter slik at de har råd til å kjøpe mat på lokale markeder der det er tilgjengelig.  Vi forbedrer vannforsyningen og tilbyr vanntransport der det ikke finnes andre alternativer.  Vi tilbyr også hygienesett. Vi har vaksinert hundretusenvis av kyr, geiter, sauer og kameler for å beskytte dem mot sykdom. 

DU kan skape en forskjell. DU kan bringe glede og redde liv.

Doner nå

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR