Islamic Relief ber Israel om umiddelbart å avslutte den eskalerende volden mot sivile i Gaza og å gjenåpne overgangene der mennesker og varer kan komme inn og ut.

Minst 29 palestinere, inkludert seks barn, er drept siden fredag ​​kveld, og Israel har sagt at de planlegger å trappe opp militæroperasjonene i uken som kommer.  Mer enn 250 palestinere skal ha blitt skadet, inkludert mange barn, og Islamic Relief advarer om at ytterligere angrep vil øke sivile tap.

Palestinske væpnede grupper har også intensivert rakettskyting mot Israel etter bombingen og skadet syv israelere. Islamic Relief fordømmer all vold mot sivile.

Muneeb Abu Ghazaleh, leder for Islamic Relief i Gaza, sier:

«Vi har allerede sett barn drept og hjem hardt skadet i løpet av de siste 24 timene.  Akkurat nå er sivile i Gaza livredde for hva de neste dagene vil bringe.  Vi vet fra tidligere år at når bombingen øker, er det overveldende sivile som blir drept, skadet og tvunget ut av hjemmene sine.  Under fjorårets bombekampanje var mer enn en fjerdedel av alle ofre barn, og tusenvis av hjem, sykehus, skoler og helsesentre ble ødelagt eller skadet.

«I tillegg til bombingen, har Israel de siste dagene stengt de to kryssene inn og ut av Gaza, og stoppet leveranser av drivstoff som er nødvendig for å holde sykehus, vannsystemer og strømforsyning i gang.  Nå går strømmen ut, vi står overfor strømbrudd på 20 timer i døgnet og offentlige tjenester står i fare for å stenge.

“Det er viktig at det internasjonale samfunnet legger press på Israel for umiddelbart å slutte å bombe og gjenåpne kryssene.”

Islamic Relief krever respekt for internasjonal humanitær lov. Sivile og infrastruktur må aldri bli målrettet, og overdreven og uforholdsmessig makt må ikke brukes.

Den siste eskaleringen kommer litt over 14 måneder siden våpenhvilen i mai 2021 mellom Israel og Hamas etter 11 dager med bombing som drepte minst 230 palestinere, inkludert 65 barn, og såret mer enn 1700.  Ti israelere ble drept.  Mer enn 14 000 palestinske hjem ble skadet eller fullstendig ødelagt.  Våpenhvilen brakte en midlertidig ro, men ingenting ble gjort for å adressere de grunnleggende årsakene til krisen og adressere urettferdigheten og ulikheten i hjertet av den pågående israelske okkupasjonen.

Islamic Relief krever en slutt på den israelske okkupasjonen, og blokaden av Gaza som følger, og for en varig løsning som er forankret i internasjonal lov og rettferdighet.

Situasjonen i Gaza er forferdelig.  Den 15 år gamle israelske blokaden avskjærer mennesker i Gaza fra hverandre og resten av verden.  Den pålegger strenge restriksjoner på bevegelsen av mennesker og varer – hindrer familier i å se hverandre, lammer viktige tjenester og avskjærer markeder.  Det har gjort Gazas til et område hvor mange barn legger seg sultne om natten.  Gaza har nå noen av de høyeste ungdomsarbeidsledighetene i verden.

1000kr kan bidra til et kontanttilskudd for én husholdning for å kjøpe nødvendigheter i en måned

1200kr kan gi akuttmedisinske operasjoner

1800kr kan gi psykososial støtte til 6 barn som er rammet av konflikt

2100kr kan hjelpe til med å reparere et hjem som er alvorlig skadet av luftangrep

 

Doner nå!

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR