Den eskalerende volden i Libanon har ført til at anslagsvis 500 000 mennesker er drevet på flukt – og tallet stiger for hver time som går.
Den 23. september ble innbyggerne i sør beordret til å evakuere hjemmene sine på kort varsel, noe som førte til lange bilkøer fulle av familier som håpet å komme seg i sikkerhet i hovedstaden Beirut og andre områder.

Skoler blir brukt som tilfluktsrom og blir raskt overfylte. Mange av menneskene som har søkt tilflukt der, har et desperat behov for mat, pledd, madrasser og andre grunnleggende fornødenheter.

Den 24. september lanserte Islamic Relief en appell på 140 millioner kroner for å utvide innsatsen vår for å hjelpe familier som har blitt fordrevet av den eskalerende volden.

Samtidig besøkte teamene våre på bakken sju skoler i Bassir kommune for å vurdere behovene til internt fordrevne personer som hadde søkt tilflukt der. Vi delte ut 166 tepper og madrasser, og vi vil fortsette å hjelpe mennesker som er fordrevet etter angrepene, med viktige forsyninger.

Sammen med andre humanitære organisasjoner bidrar vi aktivt i alle relevante sektordiskusjoner og deltar i arbeidsgruppene vi er en del av, inkludert arbeidsgruppen for matsikkerhet som ledes av Verdens matvareprogram.

Vi har suspendert vår ordinære programmer for å beskytte sikkerheten til våre ansatte og lokalsamfunnene vi støtter. Teamet vårt i Libanon fokuserer på nødhjelpsarbeidet.

Siden opptrappingen begynte i oktober 2023, og spredte seg fra krisen i Gaza, har Islamic Relief støttet mer enn 27 900 berørte mennesker med mat, hygienepakker og andre grunnleggende ting. Vi har også bidratt med sårt tiltrengte medisinske forsyninger til sykehus og mobile klinikker.

Vi fortsetter å oppfordre til umiddelbar våpenhvile og respekt for folkeretten i hele regionen.

Hjelp oss med å fortsette dette livsviktige arbeidet. Gi et bidrag til vår i Libanon Nødappell nå.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

Doner nå