Hvordan skaffer du mat/varme/ly til deg selv og familien?

«Jeg er den eneste forsørger i familien min. Det er ingen annen mulighet for meg enn å jobbe som dagarbeider for å dekke de grunnleggende behovene til familien min. Men min inntekt er ikke nok til å dekke kostnadene for alle mine fire barns utdanning. Islamic Relief har støttet meg ved å gi sponsing til sønnen min.»

“I år er også prisene på brukte klær opp. Prisene på de brukte klærne denne gangen er mye høyere sammenlignet med i fjor. Jeg var veldig bekymret for hvordan jeg kunne gi varme klær til familien min, siden jeg ikke har råd til å kjøpe det”

 

Hva er utfordringene du møter med å forsørge familien din i vinter?

Vinteren har vært veldig tøff. På dagtid er sollyset synlig, men etter kvelden er været ganske kjølig når temperaturen begynner å falle. Etter min manns død er jeg aleneforelder til barna mine, og som mor bryter hjertet mitt sammen når jeg ser dem uten varme klær. Jeg tjener ikke mye for å gi dem mat og andre grunnleggende behov.»

 

I tøffe tider, hvilken effekt har vinteren på livet ditt/din familie?

«Om vinteren tilbringer vi hele natten i ubeskrivelig nød. Noen ganger er det vanskelig for meg å gå ut på mitt vanlige arbeid på grunn av tåke og bitende kulde. Jeg er imidlertid tvunget til å gjøre jobben min, siden det ikke er noen andre i familien min som kan tjene. Vinternettene er veldig lange og vinterklærne våre forhindrer ikke kulden. Vi kunne ikke sove komfortabelt om natten. Siden vi ikke har råd til å kjøpe tepper og tykke klær, prøver vi å tilbringe vinteren med det vi har av klær. På grunn av alvorlig forkjølelse kan barn ikke studere ordentlig”.

 

Hvilken innvirkning har vintermånedene på livet ditt?

«Ja, vintermånedene påvirker meg mye. På grunn av mangel på vinterklær må familien min noen ganger tenne opp med halm. Til tider tvinger ekstrem vind meg til å bli hjemme, og jeg kan ikke jobbe som dagarbeider, noe som betyr at familien har ingen inntekt. Om vinteren går inntekten min ned, og jeg kan ikke mate familien min to måltider engang. Mangel på vinterklær hindrer barn i å gå på skole».

Hva er virkningen av Islamic Relief vinter distribusjon i samfunnet ditt?

«Fattige i området mitt er takknemlige overfor Islamic Relief for deres enorme støtte om vinteren. Det er en sjelden historie å gi en familie avansert vinter beklednings pakker med teppe, sjal for menn og kvinner og genser for barn. Folk i samfunnet mitt er veldig imponert. Da jeg tok med meg settet hjemme, kom folk fra hele bygda for å se.»

 

Vi lovte å nå ut til 455 000 mennesker i 17 land, og vi trenger dermed deres hjelp til å nå dette målet. 

Doner nå 

Vipps: 698620. Velg VINTER APPELL 2023

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658