02.08.2022

Faduma bor i nærheten av landsbyen Hera Mudul i Bari-regionen, som ligger omtrent 70 km nordvest for Qardho-distriktet. Faduma og familien hennes har bodd i denne landsbyen siden de ble fordrevet fra en annen landsby mens de lette etter mat og vann.

Livene til mange mennesker i Bari-regionen har blitt påvirket av den ødeleggende tørken i Somalia og Afrikas Horn.

Tusenvis av husdyr har gått tapt på grunn av tørken, og dette har hatt stor innvirkning på menneskers liv. Faduma og familien hennes er pastoralister, og deres daglige liv er avhengig av husdyravl.  Livet deres avhenger av søsteren hennes som bor i byen Qardho, men det hun gir er ikke nok.

Faduma mistet 110 geiter på grunn av den nåværende tørken. Hun har 90 geiter igjen, men de dør daglig som hun sier.

 

«Den nåværende tørken er svært alvorlig. Det er vanskelig å skaffe mat ettersom det er inflasjon i verden.  Jeg ber hjelpearbeidere og regjeringen for å hjelpe oss med å få tilgang til vann og mat, vi trenger øyeblikkelig hjelp»

 

Hundrevis av mennesker har blitt fordrevet av tørken som har vart i mer enn to år, tvunget til å flytte fra hjemmene sine på jakt etter vann. Noen familier har blitt skilt ettersom medlemmene har gått i forskjellige retninger.

7,1 millioner mennesker i Somalia står for øyeblikket overfor matusikkerhet, og tallene forventes å øke mot slutten av året.

 Doner til vårt Afrikas Horn-appell i dag.  Donasjonen din kan redde liv.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR