Banu, en nepalesisk kvinne som ble utsatt for brutale seksuelle overgrep etter at mannen hennes døde. Hun bodde hos ektemannens familie i årevis i India. Banus historie er en påminnelse om at millioner av kvinner blir utsatt for vold på det ene stedet de skal føle seg trygge: hjemmet deres.

Banu*, 31, er fra Putali Bazar i Syangja-distriktet i Nepal. Da Banu var barn døde moren hennes, og hun bodde hos faren og hans nye kone. Stemoren hennes tvang Banu til å droppe skolen og bli landbruksarbeider.

Mens hun jobbet i marka møtte hun Salim. Banu visste at hun aldri ville få lov til å gifte seg med ham, så hun stakk av og giftet seg uten familiens samtykke. For å være nærmere Salims familie, flyttet det unge paret til Urdu Bazar i New Delhi, India.

Banu håpet at det å være sammen med mannen hun elsket og familien hans ville bringe lykken hun lengtet etter. Dessverre fortsatte problemene hennes i det nye hjem.

Familien nektet å godta ekteskapet deres, men Salim klarte å overbevise foreldrene om å la hans nye kone bli. Banus svigermor begynte å misbruke henne, hun ville ikke tillate å mate henne, kommenterte klærne hennes, og slo henne. Da Banu ble gravid med Salims baby prøvde svigerfamilien hennes å drepe den nyfødte datter. Banu og Salim flyttet ut av hjemmet med babyen sin, og flere år senere fødte Banu en annen jente.

Dessverre døde Salim for 2 år siden, noe som førte til mørke dager for Banu, som ble tvunget til å returnere til ektemannens familie, hvor faren og svogeren hennes overgrep henne seksuelt. Å nekte deres seksuelle overgrep ville resultere i ytterligere tortur fra hele familien. Den fysiske og psykiske plagen hun opplevde tvang henne til å flykte med sine to døtre.

I et forsøk på å komme til morens familie i Nepal, ble Banu ranet da hun forsøkte å rømme over grensen mellom Nepal og India. Nepalske tollere tok henne til Nepal Police Children and Women Cell på Gaur. Under oppholdet i kvinnesenteret fikk Banu og barna hennes tiltrengt mat, nødvendigheter og rådgivning. Bygdeutviklingssenteret (RDC) samarbeidet også med det nepalske politiet for å sikre Banus trygge retur til familien hennes.

RDC-prosjektet har gjenforent Banu og barna hennes med slektninger, og hun bor nå lykkelig hos sine mors slektninger. Banu uttrykte takknemlighet for støtten. Hun har mottatt og takket prosjektet -implementert av RDC Nepal, med teknisk og økonomisk støtte fra Islamic Relief- for dets støtte og bistand.

For å støtte kvinner som Banu, tilbyr Islamic Relief psykologisk og langsiktig støtte til sårbare samfunn i Nepal. I tillegg får kvinner og jenter informasjon om rettighetene sine, betydningen av likestilling og utdanning, som hjelper jenter og kvinner til å få arbeid og oppnå økonomisk uavhengighet.

Vi trenger imidlertid din hjelp så raskt som mulig for å støtte familier som Banu, vennligst doner for å la oss fortsette vårt livreddende arbeid.

*Navnet er endret for å beskytte identiteten.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR