Denne vinteren vil mange av verdens mest sårbare mennesker bli presset til å fryse. Islamic Relief gir en viktig støtte for tusenvis av familier i 17 land, inkludert Albania, hvor Valbona -mor til tre barn- bor sammen med foreldrene sine.

“Vi møter utfordringer med varme, mat og husly,” sier 33 år gamle Valbona, som har slitt med å forsørge barna sine. «Hver morgen våkner jeg for å lage mat, og noen ganger spiser jeg ikke selv fordi det ikke er nok mat til oss alle. Det er et sosialsenter hvor barna noen ganger kan få lunsj fra”

«Vi måtte flytte inn i foreldrenes hjem siden jeg ikke har råd til å bo i et leid hus. Nå deler vi 2 små rom mellom 6 familiemedlemmer. Når barna mine vokser, trenger de skrivesaker, klær og mat som jeg ikke kan gi siden jeg ikke har jobb.

– Jeg og barna mine mottar ingen foreldreløs relatert støtte fra staten, og vi får heller ikke sosialhjelp. Den eneste konsekvente inntekten vi får er min mors uførehjelp på 90 euro. Min mor selger også håndlagde produkter som sokker,  til tross for at helsen hennes ikke er bra nok.»

Sist vinter var Valbona bekymret for familien sin – helt til Islamic Relief trådte inn.

«Den eneste hjelpen min familie har fått, er fra Islamic Relief. Før vi fikk ved til oppvarming, var jeg redd for at barna skulle fryse i vinteren, men nå kan hjemmet vårt bli varmt. Å føle seg varme under den lange, mørke vinteren er en glede.

«Familien min og jeg er veldig glade. Vi har vært i nød, og dere har støttet oss. Jeg har ikke nok ord til å uttrykke hva distribusjonen betyr for oss. Jeg trenger ikke å bekymre meg på en måned, og jeg kan spare penger til medisiner til barna mine.

“Vi vil gjerne uttrykke vår dype takknemlighet til alle giverne. Måtte deres vennlighet og sjenerøsitet komme tilbake til dere hundre ganger så dobbelt, må deres styrke og energi vokse, og må deres drøm bli en realitet.»

I år vil Islamic Relief gi over 72 000 vinter-kitt, fullpakket med essensielle overlevelses midler, og støtte over 455 000 mennesker.

Vennligst hjelp folk som Valbona og hennes familie med å overleve denne sesongen: gi sjenerøst til vår vinterappell.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658