Ettersom temperaturene synker og levekostnadene fortsetter å stige, går de fattigste familiene i en spesiel møte med vinteren. Islamic Relief er en viktig støtte for tusenvis av familier i 17 land, inkludert Bosnia, hvor Mevlida bor med sine 2 barn.

“I krigen mistet jeg 2 brødre og faren min,” sier Mevlida, mens hun minner om grusomhetene fra Bosnia-krigen på 1990-tallet. “Jeg fant og begravde brødrene mine, men jeg fant aldri faren min.”

Siden mannen hennes døde av et hjerteinfarkt, har Mevlida og barna hennes bodd hos storfamilien, men tobarnsmoren er arbeidsledig og det er vanskelig å få endene til å møtes.

«Min eldste sønn gjør litt sesongarbeid og klipper gress for å tjene penger. Han er metallsveiser, men det er ingen som ansetter til det akkurat nå. Han har forsøkt å få jobb som kjøpmann eller servitør, men uten hell. Jeg passer på kua vår; vi har melk og litt ost.»

Livet er vanskelig hele året, men om vinteren blir familiens situasjon enda mer alvorlig.

«Vinteren er alltid vanskelig for oss; været er veldig kaldt og tøft. Det er ikke mye arbeid som kan gjøres for å tjene penger. Alle rydder snøen fra dørene og hjemmene sine. Utgiftene våre er høyest i løpet av denne sesongen, og vi kan ikke tjene mye.

Vinter overlevings hjelpen familien fikk i fjor, gjorde en forskjell, sier Mevlida.

«Islamic Relief har hjulpet oss mye med pakker med klær, vintersko og ved. Dette har hjulpet oss mye, tusen takk. Jeg vil takke dere for hjelpen og for å hjelpe alles barn.»

Denne vinteren har vi som mål å nå 455 000 mennesker med livsviktige midler som varme klær, drivstoff og tepper.

Hjelp sårbare familier som Mevlida å overleve denne sesongen: gi sjenerøst til vår vinterappell.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658