Et jordskjelv med en styrke på 6,1 rammet østlige Afghanistan, og drepte minst 920 mennesker. Dødstallet sannsynligvis vil stige i løpet av de kommende dagene. Hjem er fullstendig ødelagt og familier antas å være fast sittende under ruinene, med hundrevis av mennesker skadet.

Mange mennesker sov da jordskjelvet inntraff. Annen kritisk infrastruktur som veier og strømforsyninger har også fått store skader.

Et responsteam fra Islamic Relief er på vei til Paktika-provinsen, det verst rammede området, og vil i første omgang gi mathjelp og kontanter slik at folk kan kjøpe forsyninger. Ly er også nødvendig for mennesker som har mistet hjemmene sine. De verst rammede områdene er avsidesliggende landlige samfunn, hvorav mange er vanskelig å nå.

 

Mohammad Golam Sorwar, Islamic Reliefs programleder i Afghanistan, sa:

“Vi hører grufulle rapporter om ødelagte hus og folk som sitter fast. Teamene våre er heldigvis trygge og mobiliserer nå for å få hjelp til berørte lokalsamfunn så raskt som mulig.

Afghanistan lider allerede av en massiv humanitær krise, og de fleste afghanere lever nå i fattigdom og står overfor en enorm kamp for å brødfø familiene sine. Humanitære organisasjoner er overbelastet og prøver å støtte folk, og mange mennesker overlever på bare noen få biter brød og ris hver dag. Nå vil denne katastrofen gjøre det enda vanskeligere for dem, og de trenger akutt støtte.»

Vennligst doner sjenerøst og bidra til å redde liv.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR