kan gi en familie mat i en måned
kan gi fire personer medisinsk behandling gjennom en mobil helseklinikk i Jordan
kan gi et viktig hygienesett til fire familier som lever i konflikt

Ramadan: kraften av Zakat

Under Ramadan 2022 kommer Islamic Relief til å fortsette sitt arbeid rundt om i verden, og sørge for at deres donasjoner kommer til de som trenger dem mest. Vi er i frontlinjen i over 30 land, akkurat som vi har vært under alle store katastrofer siden 1984, vi leverer mat, vann og nødhjelp til de som trenger det mest.

 

Denne ramadanen ønsker vi å presentere alle viktigheten av Zakat.

Allah sier i Koranen:

“… og (også) de troende som forretter tidebønnen og gir det pålagte bidraget regelmessig, og de bøyer seg (i all ydmykhet for Allah) “

(Koranen 5:55)

 

Zakat er en viktig del av troen vår, og den kan utrydde den globale fattigdommen – dette er kraften av Zakat.

I følge FN er beløpet som trengs for å hjelpe menneskehet ut av ekstrem fattigdom og sult rundt 300 milliarder dollar (USD). Hvis alle over hele kloden ga 2,5 % av formuen sin til de De fattige og trengende, ville det hele beløpet være billioner av dollar! Vi kan utrydde fattigdom sammen, SubhanAllah!

Din Zakat kan gi glede og håp til mennesker i desperat nød. Doner din Zakat i dag.

Hva er Ramadan?

Ramadan er den islamske fastemåneden, måneårets niende måned.

 

Friske voksne muslimer faster i løpet av ramadan fra daggry til solnedgang, etter maghrib-bønnen. Derfor inkluderer dette å avstå fra å drikke, spise, umoralske handlinger og sinne. Andre tilbedelseshandlinger som bønn, lesing av Koranen og veldedighet oppmuntres også i løpet av den hellige måneden.

 

Når er Ramadan 2022?

De nøyaktige datoene for Ramadan er avhengige av måneobservasjoner og starter når nymånen viser seg. Fordi den islamske kalenderen er basert på månesyklusen, flytter den hellige måneden Ramadan seg med omtrent ti dager hvert år. Du kan finne oppdatert informasjon her.

 

Når starter Ramadan?

Ramadan begynner offisielt når den islamske måneden Shaban slutter. Siden den islamske kalenderen er basert på månesyklusen, roterer den hellige måneden Ramadan med omtrent ti dager hvert år.

 

Når slutter Ramadan?

Eid al-Fitr, den muslimske feiringen markerer offisielt slutten på Ramadan. Den nøyaktige timingen er basert på måneobservasjoner. Eid al Fitr begynner offisielt ved starten av den islamske måneden Shawwal.

 

Hva skjer hvis du går glipp av en fastedag under Ramadan?

Hvis du ikke faster noen av dagene i Ramadan, vil du bli pålagt å betale en veldedig form for kompensasjon. Hvis du har gått glipp av å faste, på grunn av en gyldig grunn og ikke ta igjen de dagene etter Ramadan, blir du pålagt å betale fidya (fidyah). For fasten man går glipp av uten en gyldig grunn, må man betale kaffarah.

 

 

Ramadan Sadaqah

Profeten (fvmh) ville gi veldedighet gjennom året, men øke sin sadaqah under Ramadan. Ibn Abbas (måtte Allah være fornøyd med ham) sa: “Profeten (fvmh) var den mest sjenerøse av mennesker, og han var mest sjenerøs under Ramadan.”

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR