Sudan har vært et land av bitter konflikt, hvor borgerkrig har forårsaket over 2 millioner dødsfall, tvunget millioner av mennesker fra deres hjem og hindret økonomisk utvikling. Konflikt i Sudans Darfur-region har sett 3,6 millioner mennesker utholde en grusom blanding av konflikt, forskyvning, tørke og mislykkede høst.
Sudan har regelmessig langvarig matmangel på grunn av tørke, så vel som andre faktorer, og svekkes av underernæring, og mange mennesker sliter med å bekjempe sykdom. Malaria er blant de største fiender, da over 100 000 mennesker dør årlig fra denne sykdommen, samt akutte luftveisinfeksjoner og diaré.

 

Sudan

Islamic Relief ble først dannet for å svare på en hungersnød i Sudan i 1982, og er dermed det første landet som islamsk nød har jobbet i. Siden da har islamsk nødsagt utvidet seg betydelig.

I tillegg til å reagere på nødsituasjonen, hovedsakelig som et resultat av konflikt, har islamsk relief jobbet med mange utviklingsprosjekter, for eksempel å gi langsiktige vannsystemer og løsninger.

Etter folkeavstemningen i januar 2011 ble Sør-Sudan et selvstendig land den 9. juli 2011. Dette førte til at nye konflikter blusset opp i Abyei, South Kordofan og Blue Nile som grenser sør. Denne nye konflikten fordrev tusenvis av mennesker, stoppet gjenopprettingsprogrammer og skapt økende spenning mellom de to landene.

På grunn av inflasjon og økte matvarepriser har de fattige i landet og urbane vært utsatt for vanskelige levekår. I gjennomsnitt har matvareprisene økt med 20% i 2011, og det er en belastning på urbane og landlige fattige som danner størstedelen av befolkningen.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR