Livet i kriserammet Syria er vanskelig selv i de beste tider, og vintersesongen er den verste. Mange familier flyktet fra hjemmene sine, og bor fortsatt i leire spredt over nord, hvor Islamic Relief fortsetter å gi livreddende hjelp gjennom de harde vintermånedene.

Um Ibrahim og hennes 5 barn er blant dem som bor i en leir, med bare et telt som gir lite beskyttelse mot det harde været.

«Etter at vi ble fordrevet fra hjemmet vårt, levde vi under svært vanskelige forhold,» sier 43-åringen. «Vinteren er som en årlig katastrofe for oss på grunn av snøen og vinden. Regnvann siver inn i teltet mitt.

«En gang flommet vannet over teltet vårt, og vi måtte flytte inn i naboens telt til det tørket opp. Teltet var revet i ca. 2 år, jeg måtte sy det daglig for å prøve å fikse det, da vi ikke har råd til et nytt.”

Å holde barna sine varme er en konstant bekymring for fembarnsmoren.

«Barna mine og jeg føler oss veldig kalde. Vi har ingen forsørger i familien vår, så vi kan ikke alltid slå på varmen. Vi har ikke råd til ved, så vi drar til det nærliggende fjellet for å se etter noen grener vi kan bruke til oppvarming. Vi har lidd mye: vi brente litt plastavfall for varme og den skadelige røyken kom inn i kroppene våre.»

Takket være sjenerøse støttespillere for Islamic Relief, er vinter varmere for Um Ibrahim og barna hennes.

«Islamic Relief har gitt oss vintervarme materialer, og takket være din støtte kan vi nå slå på oppvarming hver dag. Mine barn kan føle seg varme og komfortable i denne harde årstiden.

“Jeg håper du kan fortsette å støtte oss, vi er veldig fornøyde med oppvarmings materialene og vi håper at vi en dag kan få et nytt telt.”

Denne vinteren kan du være en livlinje for familier som Um Ibrahims. Ved å gi til vår vinterappell hjelper du mennesker i 17 land å overleve vinteren. Vennligst doner i dag.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658